top of page
Foto van schrijverGarage Vermeer & Kersten

Wat is het verschil tussen een grote beurt en een kleine beurt?

Bijgewerkt op: 2 aug.

Een beurt voor je auto. Moet je dan gaan voor een grote of voor een kleine beurt? Wat is het verschil precies? Wij helpen je!





Wanneer heb je wat precies nodig?

Grote kans dat je niet helemaal thuis bent in de termen voor een grote en kleine beurt. APK is tot daar aantoe, maar wanneer je welke beurt nodig hebt. Dat is vaak lastig. Dat begrijpen we.


Daarom is het goed om een aantal dingen te onthouden voor het verschil tussen een grote en een kleine beurt:


  • Onderhoudsinterval

  • Welke auto heb je

  • Wat schrijft de fabrikant voor.


Deze factoren zijn uiteindelijk van invloed op de keuze voor een grote of kleine beurt. We raden meestal een kleine beurt aan om de 15.000 kilometer. Waarom? Onderdelen slijten namelijk, en de filters van je auto zijn dan vaak weer toe aan vervanging. Denk hierbij aan je oliefilter, en even verse olie voor je auto.


Bij een grote beurt, raad je het al. Is de kilometer interval wat langer. Deze adviseren we om de 2 jaar of om de 30.000 kilometer. Niet iedereen rijdt in 2 jaar 30.000 kilometer. Toch gaan er dan onderdelen slijten of verbruikt je auto vloeistof.


Wel is het auto afhankelijk en zijn dit indicaties. Zeker weten wanneer je een beurt nodig hebt? Raadpleeg je onderhoudsboekje of bel met onze garage!


oliefilter interieurfilter en brandstof filter verschil grote beurt kleine beurt

Wat is het verschil tussen een grote beurt en een kleine beurt?

Een grote beurt is uitgebreider dan een kleine beurt. Het verschil? Bij een kleine beurt vervangen we de olie en het oliefilter. Verder vullen we de vloeistoffen aan. Bijvoorbeeld de ruitenwisser- en koelvloeistof. Ook lopen we de auto langs op 25 essentiële punten.


Bij een grote beurt pakken we meer aan dan alleen de vloeistoffen en olie. Hierbij vervangen we ook de bougies van je auto. Zo presteert de motor van je auto weer beter dan voorheen en kom je niet voor verrassingen te staan.


Vaak wordt een grote beurt ook gecombineerd met een APK keuring. Dan hoef je niet twee keer naar de garage. Handig toch?


Plan eenvoudig online in!

Eenvoudig je afspraak online inplannen? Ongeacht of je nu wil gaan voor een kleine- of grote beurt. Bij ons kun je gemakkelijk online inplannen. Weet je gelijk wanneer je een afspraak hebt zonder te bellen.


Uiteraard kun je ook nog gewoon langskomen in onze garage of eventjes bellen. Dan helpen we je net zo goed verder.



コメント


bottom of page