top of page
Foto van schrijverGarage Vermeer & Kersten

Last minute autovakantie? Dit zijn de voordelen van een zomercheck.

Bijgewerkt op: 12 jul.

De vakanties staan voor de deur en je besluit last minute om toch nog met de auto op vakantie te gaan. Verblijf is geboekt, de reis staat gepland en je bent bijna klaar voor vertrek. Dit is waarom je toch even een zomercheck moet doen voor je auto.


mazda miata zomercheck garage

Mijn auto doet het in Nederland toch prima. Wat is dan het verschil met het buitenland?

Goede vraag. Je auto wordt in Nederland natuurlijk gewoon netjes APK gekeurd, dus je weet al gauw of er iets mis is met je auto. Toch zijn er wat verschillen tussen op pad gaan in Nederland voor een boodschap en een lange reis maken richting het zuiden van Europa. Praktische voorbeelden hiervan:


  • Plat landschap tegenover heuvels en bergen.

  • Nieuw asfalt tegenover oude paden

  • Hitte in Nederland tegenover de hitte in het zuiden van Europa


Allemaal factoren die toch echt invloed hebben op onderdelen in je auto. Je wil natuurlijk niet langs de kant van de weg komen te staan, midden op je vakantiebestemming. Om dat helemaal uit te sluiten is lastig, maar grotendeels voorkomen? Dat kan natuurlijk met goed onderhoud. Dit zijn de voordelen van een zomercheck.


Wat zijn de voordelen dan van een zomercheck?

Nu je weet dat rijden in Nederland niet gelijk is aan rijden in het buitenland is het goed om te weten wat de voordelen zijn van een zomercheck. Een auto die slijt, want we gebruiken em dagelijks. Een APK keuring van drie/vier maanden terug wil niet zeggen dat er intussen niets gesleten is.

Een zomercheck is niet anders dan onze expertise en kunde om te beoordelen of je veilig op vakantie kan. We controleren daarbij op de volgende punten:


  • Filters. Denk hierbij aan je oliefilter.

  • Vloeistoffen, zoals oliepeil.

  • Airco, heel belangrijk in de zomer.

  • Nog 30 andere punten. Zoals banden, ophanging en meer.


Het voordeel van zo'n zomercheck? Je weet dat je goed voorbereid op vakantie gaat met een airco die goed koelt en het oliepeil dat op orde is. Zo sluit je grotendeels de kans uit dat je voor verrassingen komt te staan.


voordelen zomercheck Fiat Barchetta

Wanneer plan je een zomercheck om de voordelen hiervan het beste te ervaren?

Nu je begrijpt wat de voordelen zijn van een zomercheck is het zaak om er een te plannen. Maar wanneer kun je dit nu het beste doen? Wij adviseren dit in de week voordat je op vakantie gaat met de auto. Zo zit er genoeg ruimte tussen de zomercheck en je vakantierit.


Conclusie

Op vakantie gaan met je auto is het mooiste avontuur dat er is in onze optiek, maar dat wil je wel graag goed voorbereid doen. Met onze zomercheck weet je zeker dat je goed voorbereid op reis gaat. We controleren op filters, vloeistoffen, een ijskoude airco en nog 30 andere punten.


Je zomercheck plannen? Dat kan hier!



Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page