top of page
Foto van schrijverGarage Vermeer & Kersten

Waar in Duitsland heb je een milieusticker nodig?

Die groene sticker in de voorruit, dat is de milieusticker voor Duitse milieuzones. Maar waar en wanneer heb je in Duitsland een milieusticker nodig? Wij leggen het voor je uit.





Wet- en regelgeving in Duitsland.

In steeds meer Duitse steden is ie verplicht, de groene milieusticker. Maar wanneer voldoe je aan deze wet- en regelgeving en wanneer juist niet? Tijd om dat op een rijtje te zetten. Want waar heb je in Duitsland een milieusticker nodig?


In Duitsland heb je voor centra van steden een milieusticker nodig, dit is verplicht. Het maakt niet uit of je een elektrische auto hebt of een kogelnieuwe diesel. Je moet in het bezit zijn van een milieusticker om de centra van steden binnen te komen. Heb je deze niet? Dan riskeer je een boete van €100,-.


milieusticker duitsland op mini cooper

Verschillende soorten milieustickers in Duitsland

De ene milieusticker is de andere niet. er zijn namelijk verschillende soorten milieustickers:

  1. Groene, voor benzine auto's met een Euro 4 of hoger.

  2. Blauwe, voor elektrische auto's.

Je had eerst ook rode en oranje milieustickers, maar daar kom je de centra al niet meer mee binnen. Die hebben we dan ook voor nu even buiten beschouwing gelaten.


Waar koop je een milieusticker voor een tripje naar Duitsland?

Wanneer je naar Duitsland gaat voor een dagje uit of voor een vakantie, dan is het zaak op te letten of je auto al over een sticker ebschikt. Zo niet? Dan kun je deze eenvoudig kopen via de ANWB of via andere bedrijven die hierin bemiddelen.


Waar heb je de milieusticker nodig in Duitsland?

Deze vraag is simpel te beantwoorden. In alle steden met een zogenoemde "umweltzone". Je mag hier alleen binnen met je auto wanneer deze een milieusticker heeft. Dus of een groene euro 4 of hoger sticker, of een blauwe sticker.


Je milieusticker in Duitsland. Belangrijk waar je ook gaat.

Nu je weet hoe belangrijk deze sticker is en wat de verschillen zijn en waar je deze sticker nodig hebt, ben je klaar voor je reis naar Duitsland. Ga je in de winter weg? Dan is het handig om te weten welke regels er gelden op de wegen voor bijvoorbeeld all season banden. Daar schreven we deze handige blog over.

Comentarios


bottom of page