top of page
Foto van schrijverGarage Vermeer & Kersten

Wintersporters opgelet - Deze winterbanden heb je nodig vanaf 1 oktober 2024.

Bijgewerkt op: 27 sep.

Ga je aankomende periode lekker naar de sneeuw? Dan is het opletten met welke winterbanden je de weg op gaat richting je vakantiebestemming. In deze blog lees je waarom.


Wijziging in de wet- en regelgeving.

Vanaf 1 oktober 2024 geldt in zowel Duitsland als Oostenrijk dat winterbanden voorzien moeten zijn van het sneeuwvloksymbool (Three Peak Mountain Snow Flake – 3PMSF). Dit symbool laat zien dat de banden daadwerkelijk geschikt zijn voor winterse omstandigheden.


Banden met alleen de M+S-markering (modder en sneeuw) die vóór 2018 zijn geproduceerd, voldoen nog tot deze maand. Dat betekent dat het handig is om je banden te checken.

Zo zie je links het oude symbool, met enkel het M+S symbool. Aan de rechterkant zie je het M+S symbool in combinatie met het 3 Peak Mountain Symbool.


Voor welke landen geldt dit allemaal?

Nu staat de wintesport voor de deur, en denk je: "Voor welke landen geldt dit allemaal?" Dat geldt voor deze landen:

  1. Duitsland en Oostenrijk

  2. Frankrijk

  3. Zwitserland


Dus of je nu naar Gerlos gaat of naar St. Moritz, je hebt de nieuwe 3 PMS banden nodig.

Italië, de uitzondering.

In Italië geldt nog steeds de regel dat M+S banden nog goed zijn als winterband. Hoewel dit een uitzondering is, waar Italianen wel wat aan hebben is dat voor ons Nederlanders anders. We zullen toch door de landen Duitsland, Oostenrijk of Frankrijk moeten om in Italië terecht te komen.


Dus wat kun je het beste doen: Die 3PMS banden onder je heilige koe zetten.


Controleer je banden voor vertrek.

Ga je deze winter weg en wil je een stevige boete voorkomen? Check dan eenvoudig je banden. Heb je niet de goede band? Dan helpen wij je verder.


Plan eenvoudig je bandenwissel via onze website en dan helpen wij je vrolijk naar je vakantie bestemming zonder dure boete.







Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page